NIEUWS

Huisman Transport bouwt aan de toekomst

Huisman Transport bouwt letterlijk en figuurlijk aan de toekomst. Het bedrijf uit Druten groeit flink en investeert daarom in een nieuw pand en nieuw transportmaterieel. Recent heeft Huisman Transport twee nieuwe Volvo FM-trekkers in gebruik genomen. “Echt fantastische trucks.”

De eerste paal van het nieuwe warehouse is inmiddels geslagen. “We bouwen tegenover ons bestaande warehouse van 6000 m2 een nieuw pand van 5000 m2”, zegt algemeen directeur Harrie Huisman. “We hopen de extra vierkante meters eind dit jaar in gebruik te kunnen nemen. Daar zitten we echt om te springen. Nu zitten we noodgedwongen op verschillende locaties, straks is alles weer geconcentreerd op één locatie.”

Bedden en meubels
Het tekent de groei van Huisman Transport. Naast de distributie van goederen in de Benelux, al jarenlang de corebusiness, heeft de logistiek dienstverlener de afgelopen jaren met meubeltransport een nieuwe groeimarkt aangeboord. “Denk aan stoelen, zitbanken, loungebanken, bedden, matrassen”, zegt Huisman. “We brengen de meubels en bedden bij de consument thuis, pakken het uit, monteren het indien nodig en nemen de verpakking mee terug. Een paar jaar geleden zijn we daar mee begonnen toen een grote beddenleverancier ons vroeg om de levering aan consumenten te verzorgen. Inmiddels zijn wij de vaste logistiek dienstverlener van diverse winkelformules en leveranciers van bedden en meubels.”

Verdubbeling
De consumentenleveringen nemen een flinke vlucht. “Om een indruk te geven: in 2019 was dit 15% van onze omzet. In 2020 is dat verdubbeld naar 30%. We hadden al nieuwbouwplannen, maar die zijn vanwege de groei in een stroomversnelling geraakt. Het nieuwe pand hebben we hard nodig voor warehousing, overslag en levering van bedden en meubels.”

Brede rol
Het warehouse is een belangrijk onderdeel van de service die Huisman Transport zijn klanten levert. Huisman: “Wij leveren toegevoegde waarde door het complete logistiek proces te verzorgen voor onze klanten, zodat zij zich helemaal kunnen richten op de verkoop. Een voorbeeld: als een particulier een nieuwe keuken koopt, komen de onderdelen soms van vijf verschillende leveranciers. Die onderdelen komen bij ons op verschillende momenten binnen en slaan wij op in ons warehouse. Denk aan kastjes, het keukenblad, apparatuur et cetera. Als de keuken compleet is, zorgen wij ervoor dat die wordt uitgeleverd aan de consument. We verzorgen ook het complete fulfilment en handelen voor sommige klanten ook de retouren af. Zo vullen we onze rol als logistiek dienstverlener zo breed mogelijk in.”

Nieuwe Volvo FM
Hoewel de consumentenleveringen dus exponentieel groeien, vormt distributie in de Benelux nog steeds de hoofdmoot van de bedrijfsactiviteiten. Voor het distributiewerk heeft Huisman Transport twee nieuwe Volvo FM 380 4x2-trekkers in gebruik genomen. Huisman: “De oude FM was al een mooie truck, maar het nieuwe model is helemaal geweldig. Ik ben zelf jarenlang chauffeur geweest en heb dus meer dan gemiddelde interesse in trucks. De nieuwe FM ziet er fantastisch uit met de mooie, gestroomlijnde cabine. In het interieur zie je duidelijk dat alles draait om de chauffeur. De cabine van de nieuwe FM is bovendien veel ruimer en biedt een beter zichtveld dankzij de lage portierlijn.”

Bijzondere happening
De aflevering van de nieuwe trucks was een extra bijzondere happening. Drie generaties Huisman haalden de nieuwe aanwinsten op bij BAS Truck Center in Veghel. “Mijn vader Willie, mijn zonen Wouter en Martijn en ik hebben dat samen mogen doen. Dat was mooi om mee te maken en ook een moment om stil te staan bij de groei die we hebben mogen doormaken. Mijn opa is in 1929 begonnen met het bedrijf en ik heb het in 2001 overgenomen van mijn vader. Toen hadden we achttien auto’s en dertig man personeel. Nu zitten we op 34 trucks en bedrijfswagens, staan er 110 man op de loonlijst en loopt de vierde generatie zich warm. Het is de bedoeling dat Wouter en Martijn het bedrijf op termijn overnemen.”

(Bron: BAS Truck Center)

Huisman Transport bouwt aan de toekomst

 

Huisman Transport vrachtwagen zijkant laden

 

Huisman Nieuws