GESCHIEDENIS

Huisman Transport bestaat dit jaar 94 jaar.

In de afgelopen 94 jaar is Huisman Transport uit Druten voor velen een begrip geworden. Hier zijn we trots op en dit willen we natuurlijk zo vasthouden.

Huisman Transport is een echt familie bedrijf. Opa is als kleine jongen al met zijn vader mee geweest met paard en wagen, hiermee reed zijn vader vanaf Wamel naar de veiling in Tiel. Niet veel later kwam de eerste vrachtwagen.

In 1929 begon opa ‘Bodedienst Huisman’. Iedere dag bracht opa pakketten en kisten met fruit naar het vervoercentrum in Nijmegen. Vanuit Nijmegen werden er dan weer pakketjes meegebracht voor deze regio. Ook zorgde opa voor de bevoorrading van alle kolenboeren in Maas & Waal. Opa haalde de kolen op bij het station in Nijmegen en vervoerde deze dan naar alle kolenboeren in Maas & Waal.

In 1951 heeft mijn vader de zaak voortgezet en in de loop van de jaren nam het aantal vrachtwagens en de transporten toe. Dit kwam doordat het vervoercentrum in Nijmegen flink aan het groeien was. Zij gingen zich specialiseren in tapijtvervoer en papiervervoer waardoor wij auto’s met chauffeurs in konden zetten en dus ook flink konden groeien.

In de jaren negentig zakte de markt voor het tapijtvervoer in, waardoor wij gestopt zijn met het tapijtvervoer. Zoals het gezegde luidt ‘ieder nadeel heeft zijn voordeel’ dit bleek ook voor ons het geval te zijn. We kregen hierna de kans om het transport van een verpakkingsgroothandel te gaan verzorgen (dit verzorgen wij nog elke dag). Voor dit transport zijn wij met twee trailers begonnen. Dit vervoer is in de loop van de tijd met diversen andere klanten uitgebouwd waardoor we inmiddels tot een logistiek dienstverlenend transportbedrijf zijn uitgegroeid.

Sinds 1991 zijn we begonnen met de opslag van een aantal goederen, oa matrassen voor onze klanten. Na enkele tijdelijke loodsen kregen we in 1997 de beschikking over een eigen pand met kantoor en parkeerterrein. Al snel was dit pand te klein, waardoor we opzoek moesten naar andere opslag ruimtes. Hierdoor hadden we op verschillende locaties opslag van goederen en inboedels.

Op 31 januari 2008 is de eerste steen van ons nieuwe pand op de energieweg 1 in Druten gelegd. Met onze 6000m2 hebben we alles onder één dak gebracht. Ons wagenpark bestaat uit 11 trailers, 6 bestel busjes en 10 bakwagens, waarvan er enkele aan de zijkant geopend kunnen worden voor lange lading of grote pallets.

In 2018 is Huisman Transport genomineerd als Ondernemer van het Jaar Maas & Waal (zie film).

Huisman Transport

Huisman Transport